Ekmek mayası (saccharomyces cerevisiae) yardımı ile L-3,4- dihitroksifenil alanin (L-dopa) için yeni bir sentez yöntemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1997

Authors

Hamamcı, Haluk
Kahraman, M. Vezir
Karataş, Sevim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

TUBITAK Scientific & Technical Research Council Turkey

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Ekmek mayası (saccharomyces cerevisiae) kolay ve ucuz bulunan bir reaktif olmasına karşın, organik kimyada yaptığı tepkimeler hem ilginç hem de diğer sentez yöntemleri ile yapılması ya imkansız ya da çok zordur. Bu amaçla klasik organik sentez yöntemleri ve maya kullanılarak daha önce sentezi bu yolla denenmeyen, anti parkinson ilacı L-3,4-Dihidroksifenilalanin'in sentezine yönelik ikisi orjinal dört önemli substurat hazırlanacak ve bu substratlar üzerinde bulunan karbon karbon çift bağı ekmek mayası ile stereospesifık olarak indirgenmeye çalışılacaktır.

Description

Keywords

Turkish CoHE Thesis Center URL

Citation

0

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Volume

Issue

Start Page

End Page